Brandvæsen

Undersøgelse: 89 pct. modtog varsling på mobiltelefonen

Hvert år den første onsdag i maj tester Rigspolitiet og Beredskabsstyrelsen varslingssirenerne og S!RENEN, der udsender varslinger på mobiltelefonen. I år blev S!RENEN testet for anden gang. Sidste år modtog 64 pct. af befolkningen varslingen på mobiltelefonen. Det tal er i år steget til 89 pct., viser en ny undersøgelse.

Præhospital

Opgiver at søge om penge til flere præhospitale enheder

Det er i øjeblikket så svært at rekruttere ambulancepersonale, at det ikke giver mening at søge om penge til at indsætte flere præhospitale enheder – for det vil være særdeles vanskeligt at bemande dem. Sådan lyder konklusionen hos Region Nordjylland, der i stedet vil søge Sundhedsstyrelsen om puljemidler til at optage flere redderelever samt til at videreføre akutlægebilen i Hjørring.

Præhospital

Slipper for ambulance-bod på 9 mio. kr.

Region Hovedstadens nye ambulancetjeneste er generelt kommet godt fra start, men ambulancetjenesten havde store udfordringer i 4. kvartal 2023. Hvis ambulancetjenesten havde været underlagt samme bodbestemmelser som regionens private operatør, så havde det kostet en bod på 9 mio. kr. Det slipper regionen dog for, mens Falck i kontraktens første år har betalt 32 mio. kr. i bod til regionen.

Præhospital

Debat: Ny paramedicineruddannelse er et helt nødvendigt skridt

Den nye paramedicineruddannelse på professionsbachelorniveau er et helt nødvendigt skridt for at imødekomme fremtidens krav til faget og for at opnå den anerkendelse, som faget fortjener. Der er behov for en uddannelse med en markant sundhedsfaglig profil og det får vi nu. Sådan lyder det fra bestyrelsen i Dansk Præhospital Selskab i dette debatindlæg.

  • Præhospital
    I de kommende tre år planlægger Ambulance Syd at indkøbe 56 nye ambulancer samt op til ni ekstra ambulancer i løbet af perioden. Ambulanceoperatøren har nu sendt leverancen i udbud, hvor der også er en option på leverance af et løftesystem.
  • Brandvæsen
    Det fælleskommunale Hovedstadens Beredskab kom ud af 2023 med et overskud på hele 18,1 mio. kr. Det er markant mere end ventet, og det skyldes blandt andet, at beredskabet øgede indtægterne med 16 mio. kr. Det dækker dels over, at salget af ambulancer og udstyr til Region Hovedstadens indbragte godt 5 mio. kr., dels at ABA-alarmerne gav ekstra indtægter på 9 mio. kr.
  • Google Maps
    Brandvæsen
    Frem til udgangen af 2026 står Falck for driften af brandstationerne i Præstø og Stege. Men hvad der derefter skal ske, er usikkert. Det fælleskommunale Midt- og Sydsjællands Brand & Redning havde lagt op til at gennemføre et udbud af opgaven, men Vordingborg Kommune – hvor brandstationerne ligger – vil i den kommende tid overveje, om man i stedet ønsker en hjemtagning.
  • Brandvæsen
    Onsdag gennemfører Folketingets Forsvarsudvalg en stor høring om fremtidens beredskab. Målet med høringen er at undersøge den aktuelle status for det danske beredskab og se fremad mod kommende udfordringer. Under høringen vil en række eksperter også dykke ned i emner som trusselsbilledet, sikkerhedsmæssige udfordringer og hvordan samfundet bedst griber sine beredskabsopgaver an.
  • Præhospital
    Region Hovedstadens Akutberedskab og Herlev Hospital har modtaget en bevilling på 10 mio. kr. fra Novo Nordisk Fonden til et præhospitalt forskningsprojekt. Konkret skal pengene bruges til at forske i, hvordan de fagprofessionelle kan øge erkendelsen og forbedre vejledningen i hjertelungeredning, når borgerne ringer 1-1-2 ved hjertestop.
  • Brandvæsen
    Traditionen tro testes de danske varslingssirener kl. 12 på den første onsdag i maj. I år vil der også – for kun anden gang – blive gennemført en test af varslingssystemet S!RENEN, der vil sende test-advarsler ud til mobiltelefoner. Alle nyere mobiltelefoner burde automatisk modtage advarslen, der distribueres via en indbygget funktionalitet i telefonens styresystem.

Fra arkivet – Brandvæsen

Brandvæsen

Beredskab øvede sig i miljøbeskyttelse

Onsdag deltog Frederikssund-Halsnæs Brand- & Redningsberedskab i en større havmiljøøvelse. I samarbejde med Søværnet og Beredskabsstyrelsen testede man evnen til at arbejde sammen og effektivt at løse en miljøopgave på vandet. Scenariet var, at en udenlandsk coaster var gået læk ud for havnen i Frederiksværk og havde efterladt et spor af olie.

Google Maps
Brandvæsen

Ny SMS-tjeneste varsler borgere ved brand, storm og skybrud

Fremover vil borgerne på Frederiksberg kunne få en SMS fra Frederiksberg Brandvæsen, hvis kommunen rammes af f.eks. en storbrand, storm eller skybrud. Borgerne kan selv tilmelde sig SMS-tjenesten, som både vil blive anvendt ved akutte, livstruende hændelser og ved mindre alvorlige hændelser, blandt andet hvis der er risiko for oversvømmelser. Tjenesten koster kommunen 19 øre pr. afsendt SMS.

Brandvæsen

Atter blå blink på Copenhagen Pride Festival

For 6. år i træk deltager det uniformerede Danmark i Copenhagen Pride Parade, der er en markering af både seksuelle minoriteters rettigheder og kampen for mangfoldighed og tolerance. Under overskriften ”Blå blink på Priden” deltager repræsentanter fra både redningsberedskabet, ambulancetjenesten og Forsvaret i arrangementet.

Fra arkivet – Præhospital

Præhospital

Ny rapport om den psykosociale indsats ved beredskabshændelser

Sundhedsstyrelsen har udgivet en ny rapport om styrkelse af den psykosociale indsats ved beredskabshændelser. Her konkretiserer Sundhedsstyrelsen den psykosociale indsats, der skal ydes af kommuner og regioner ved alle beredskabshændelser. Baggrunden for rapporten er de danske erfaringer gennem årene, blandt andet fra tsunamien i 2004.

Præhospital

Region Syddanmark vil skifte til Trygfondens Hjerteløber-ordning

Fra maj 2020 er det formentlig slut med Region Syddanmarks deltagelse i Dansk Folkehjælps førstehjælperordning, Danmark Redder Liv. Et politisk flertal i regionens præhospitaludvalg vil i stedet skifte til Trygfondens konkurrerende Hjerteløber-ordning. Regionen har lagt vægt på, at Hjerteløber-ordningen har betydeligt flere medlemmer end Danmark Redder Liv.

Fra arkivet – Autohjælp

Autohjælp

Redningsgården bryder med Dansk Autohjælp

Efter i kun 4½ måned at have været en del af Dansk Autohjælp er Redningsgården ApS i Spøttrup, som især er blevet kendt for deres First Responder Unit, trådt ud af samarbejdet med øjeblikkelig virkning. Redningsgården er utilfreds med mængden af opgaver, som samarbejdet har medført. 

Autohjælp

Falck lukker 11 autohjælpsstationer

Falcks assistanceaktiviteter – primært autohjælp – skal fremover udføres fra færre stationer. Som led i en større spareplan vil Falck således lukke 11 af redningskorpsets autohjælpsstationer. Det fører dog ikke til afskedigelser, idet de berørte reddere vil blive tilbudt at flytte med til de nye stationer.

Autohjælp

Dansk Autohjælp: Hensynsløse bilister truer reddere

Når nødstedte bilister har brug for hjælp ude på vejene, er autoredderne ofte nødt til at afspærre noget af området eller placere redningskøretøjet, så det forstyrrer den øvrige trafik. Det får nogle bilister til at se rødt. ”Selv ved små uheld eller vejforbedringer møder vi folk, der ikke respekterer afspærringerne. De truer os, giver os fingeren, holder hornet i bund, og nogen træder endda ud af deres biler og spørger, hvad i alverden vi bilder os ind”, fortæller Henrik Ahlstrøm Olsen, der er stationsleder hos SOS Dansk Autohjælp i Køge.

Fra arkivet – Politi

Brandvæsen

Troede han kunne flyve: 22-årig måtte reddes ned fra 20 meter høj silo

En noget anderledes redningsaktion fandt i de tidlige morgentimer sted på Fyn. Kl. 03.30 blev politi og redningsmandskab kaldt til en landejendom i det sydlige Odense, hvor en 22-årig mand hang med hovedet nedad fra en bro på en ca. 20 meter høj silo. Manden viste sig at være påvirket af ecstasy – og han havde ment, at han kunne flyve.

Google Streetview
Brandvæsen

Brandvæsen, Falck og politi under samme tag

Silkeborg Brand og Rednings brandstation på Søndergade i Kjellerup får pr. 1. oktober en ny lejer. Det er nærpolitiet i Kjellerup, som flytter til den tidligere Falck-station, som Silkeborg Kommune købte efter at have overtaget brandslukningen. I forvejen har Falck lokaler på stationen, og dermed kommer brandvæsen, Falck og politi altså under samme tag i Kjellerup.

Politi

Jægersoldat får belønning for at redde kvindes liv

En jægersoldat, der løbetrænede på stranden ved Blokhus, handlede hurtigt, da han opdagede en stærkt nedkølet 23-årig kvinde, der havde ligger længe i vandet og var ved at miste bevidstheden. Jægersoldaten løb ud i det kolde vand og reddede kvinden i land. Det fik han i denne uge en belønning for.

Jobannonce




Sponsorer
























Facebook